vrijdag 16 september 2011

Het Burka / Niqaab verbod

In de media heeft men het voortdurend over 'Het Burka verbod' c.q. 'Het Niqaab Verbod'. Gezichtsverhullende kleding als de Burka was al langer verboden maar als men NU over het Niqaab Verbod zou beginnen slaan Henk & Ingrid op tilt en snapt geen hond nog waar het over gaat en dus noemt men het  lekker veilig 'Het Burka Verbod'. Een verbod dat niet alleen gaat om het gezichtsverhullende karakter maar ook om wat je allemaal ONDER zo'n Burka bij je kan dragen.

Tuurlijk kun je zoals die geblondeerde meneer (die daarmee zijn eigenlijke haarkleur verbergt) zegt onder zo'n Burka perfect een bomvest dragen of een handige Uzi dan wel samoerai-zwaard maar uiteraard ook gewoon een handige draagtas van de supermarkt, een breiwerkje of gewoon helemaal niets (niemand die het ziet immers). Waarom is zo'n gewaad eigenlijk zo'n wereldwijde discussie waard en zijn al die beschuldigingen wel terecht?

Laten we wel zijn, wat is precies op dit gebied het verschil tussen een burka dragende dame en een Katholieke priester of ja, zelfs de Paus en kun je onder het priester- of bisschopsgewaad met een 100% garantie hetzelfde meedragen als onder een burka, wat overigens ook geldt voor de jurk van Imca Marina.

Ik heb eens iemand gekend die ik na jaren weer tegenkwam en die ineens een flinke baard had laten staan, ja dan is het vertrouwen eruit als je het gezicht niet meer goed kunt zien uiteraard dus dat is inmiddels een héle vage kennis, tja, je hebt geen keuze, toch?

Ondertussen vraag je je toch een aantal dingen af. Als gezichtsverhullende zaken voortaan verboden zijn, waarbij ik er toch maar even van uitga dat onze overheid dit niet enkel betrekt op Moslims want dat zou immers in strijd zijn met de Grondwet en ik mag toch aannemen dat onze overheid dit respecteert, hoe zit het dan met bijvoorbeeld het leger aan Sinterklazen, Zwarte Pieten en Kerstmannen dat ons in december weer zal bestormen en ook nog van buitenlandse afkomst MET volledige gezichtsbedekking, dat MOET dan wel onbetrouwbaar tuig zijn lijkt mij (overigens valt m.i. extreem geblondeerd haar ook onder het verhullen van je ware identiteit).

Afgezien daarvan mag het straks in de winter nóg zo vriezen, die sjaal of bivakmuts om warm te blijven kun je wel shaken want tja dat IS gezichtsverhullende kleding en nogmaals, de overheid mag conform de grondwet geen onderscheid maken en discrimineren door het verbod alleen op de burka te betrekken dus dat wordt een lekker frisse winter.

Ook figuren als Clown Bassie en ja zeker ook alle typetjes van Wendy van Dijk zullen voortaan verboden zijn en dat geldt zéker ook voor de persoon die zich in Pino verstopt, die heb ik sowieso nooit vertrouwd en dan heb ik het nog niet eens over de man die met zijn hand in de hond Samson zit en zich daarachter verstopt.


De boetes voor het dragen van een Burka c.q. Niqaab zijn niet mis, maximaal 380 euro, veel geld in deze zware tijden maar daar moet je creatief mee om kunnen gaan, toch? Denk eens aan al die meters stof die dan door Nederland lopen, dat moet toch een ideale uitdaging zijn voor reclame-bureaus?

Huur deze dames in als lopende reclamezuilen en beprint hun burka's met pakkende reclameboodschappen zoals ze ook mensen betalen om advertenties op hun auto te plakken of met reclameborden rond te lopen. Van de opbrengst kunnen zij de boetes betalen en zo toch hun geloofsovertuiging blijven respecteren. 'Moving Ads' zijn niet bepaald vreemd en als wij kleding dragen met reclameteksten erop waarom zou dat niet op een Burka kunnen met reclame voor de plaatselijke Toko of Islamitische slager, of gaat die gedachte te ver?


Kortom, hoe rechtvaardig is een burka- c.q. niqaab verbod als we zoveel andere zaken wél toestaan die evenzo gezichtsverhullend zijn of waar je net zo goed een bomvest onder kunt dragen en nee dan ben ik niet zo flauw om over een 'bomberjack' te beginnen en wees eerlijk, er zijn mensen in perfect 'normaal' ogende kleding opgepakt met explosieven in hun ondergoed, hun schoenen of op hun lichaam geplakt waar geen burka aan te pas is gekomen. Zou het verbod dus iets oplossen? Nee, 100% gegarandeerd Nee. 


Kwaadwillenden hou je altijd, je belemmert hooguit mensen in hun godsdienstovertuiging puur uit angst voor iets wat vreemd is... zeg maar zoals de Katholieken ooit mensen op de brandstapel gooiden omdat ze dáchten dat het heksen waren. Had ik het trouwens al over de Christelijke Ku Klux Clan gehad?

Gedreven door angst wordt een godsdienst vertrapt en tot crimineel bestempeld terwijl de beredenering op zoveel manieren mank loopt want waarom heet het burkaverbod eigenlijk 'burkaverbod' en geen Sinterklaasverbod? Omdat de Sint geen vijandig type is? Wie garandeert dat?

2 opmerkingen:

  1. You can find a lot of online stores that are now selling kaftans dresses in good quality but in a very affordable prices. So just in case you are planning to buy one as a gift or if you need any of it for a very special occasion, then you can simply select online.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. A lot of Muslim women are wondering where they can burka buy online at amanis.com well that is easy. All they have to do is simply type in the word to search bars and you will find them instantly.

    BeantwoordenVerwijderen